طرح توجیهی تولید شکلات و تافی سال 1402 (word+pdf)

جهت تهیه طرح توجیهی تولید شکلات و تافی سال 1402 با برآورد هزینه و درآمد و سود و با گزارش کامفار با ما تماس بگیرید . ضمنا جهت مطالعه در باره صفر تا صد تولید شکلات و تافی و دانلود طرح تیپ تولید شکلات و تافی روی لینک آخر صفحه کلیک نمایید.


در طرح توجیهی تولید شکلات و تافی چه میخوانیم !


معرفی شکلات :

شکلات ماده غذایی می باشد که ، با استفاده از دانه های کاکائو تولید می شود . دانه های کاکائو دارای مزه تلخ می باشند ، به همین جهت برای شیرین کردن شکلات از شکر استفاده می شود . دانه های درخت کریئولو گران ترین نوع کاکائو در جهان می باشند که ، تقریبا 10 درصد از شکلات ها با استفاده از دانه های این درخت تولید می شوند .

 دانه های درخت کریئولو دارای تلخی خیلی کمتر با توجه به نوع های دیگر کاکائو بوده ، اما در عین حال دارای عطر و بوی بسیار خوب و منحصر به فردی می باشد . شکلات ها در انواع و اشکال مختلفی از قبیل شکلات شیری ، شکلات تیره ، شکلات سفید تولید می شود . در برخی از انواع شکلات از قبیل شکلات سفید به جای خود کاکائو ، از روغن کاکائو استفاده می شود .

معرفی تافی :

تافی نوعی شیرینی می باشد که ، با استفاده از شکر ، آرد و گردو یا کشمش تولید می شود . یکی از انواع تافی های معروف ، تافی انگلیسی می باشد که با استفاده از کره بسیار زیاد تولید می شود .


مراحل تولید شکلات در کارخانه شامل چندین مرحله است که در زیر به تفصیل توضیح داده شده است :


مرحله 1: جمع آوری و پخش دانه های کاکائو

دانه های کاکائو که از درخت کاکائو برداشت شده اند، جمع آوری و به کارخانه انتقال داده می شوند. در این مرحله، دانه های کاکائو پوستی که در بیرون آن هست را از خود کاکائو جدا می کنند.

مرحله 2: برش و خشک کردن دانه های کاکائو

در این مرحله، دانه های کاکائو در دستگاه خشک کن قرار می گیرند تا رطوبت آن ها کاهش پیدا کند و سپس با دستگاه ویبره ای پوست خارجی آن ها را جدا می کنند.

مرحله 3: آسیاب کردن دانه های کاکائو

دانه های کاکائو پس از خشک شدن و برش داده شدن، به آسیاب های بزرگی که با تیغه های فلزی مجهز شده اند، ارسال می شوند. در این مرحله، دانه های کاکائو به قرار گرفتن در آسیاب پودر شده و به یک خمیر نرم و چسبناک تبدیل می شوند که به نام "خامه کاکائو" شناخته می شود.

مرحله 4: تولید شکلات

خامه کاکائو به همراه شکر، بادام زمینی، وانیل، شیر و دیگر مواد افزودنی در مخلوط کن ها ترکیب می شوند. سپس، مخلوط به دستگاه آسیاب ارسال می شود که به آن "خلط کن" گفته می شود. در این دستگاه، مواد ترکیب شده به صورت شیرین و خمیری بافت دار می شوند.

مرحله 5: فرایند تمپرینگ

در این مرحله، شکلات به دمای مشخصی گرم شده و سپس به دمای دیگری خنک شده تا ترکیب کریستال های شکلات به صورت یکنواختی صورت گیرد. این فرایند به عنوان تمپرینگ شناخته می شود و باعث می شود شکلات به صورت مطلوبی در برابر گرما و رطوبت مقاوم شود.

مرحله 6: ماشینی کردن شکلات

در این مرحله، شکلات به دستگاهی که به آن "ماشینی کن" گفته می شود، ارسال می شود. این دستگاه، شکلات را به صورت قالب های مختلف ساخته و به صورت خنک شده در بسته بندی های مناسب جهت فروش آماده می کند.


ماشین آلات مورد نیاز تولید شکلات ، جهت اجرای طرح توجیهی کسب و کار تولید و بسته بندی و صادرات تافی و شکلات عبارتند از :


  • مخزن های نگهداری شکلات
  • میکسر
  • کنچ شکلات
  • بال میل شکلات
  • مخزن ذوب روغن
  • تمپرینگ
  • آسیاب
  • پمپ شکلات
  • لوله های دوجداره

مواد اولیه مورد نیاز تولید شکلات ، جهت اجرای طرح توجیهی کسب و کار تولید و بسته بندی و صادرات تافی و شکلات عبارتند از :

  • شکر
  • لستین
  • شیرخشک
  • گلوکز مایع
  • روغن مایع
  • کلرید سدیم
  • پودر کاکائو
  • مغز خشکبار
  • بسته بندی

دانلود فایل آرشیوی طرح توجیهی تولید شکلات و تافی