طرح توجیهی تولید گلوکز مایع سال 1402 (word+pdf)

جهت تهیه طرح توجیهی تولید گلوکز مایع سال 1402 با برآورد هزینه و درآمد و سود و با گزارش کامفار با ما تماس بگیرید . ضمنا جهت مطالعه در باره صفر تا صد تولید گلوکز مایع و دانلود طرح تیپ تولید گلوکز مایع روی لینک آخر صفحه کلیک نمایید.


در طرح توجیهی تولید گلوکز مایع چه میخوانیم !


گلوکز مایع عبارت است از محلول تصفیه و تغلیظ شده قندهای مغذی که از نشاسته به دست آمده باشد در واقع گلوکز مایع محصولی است که از هیدرولیز نشاسته توسط حرارت و فشار با اسید رقیق تولید می گردد.

با توجه به گرایش روز افزون استفاده از محصولات با ترکیبات سالم تر و مضرات کمتر ، می توان اهمیت راه بردی گلوکز مایع را به عنوان شیرین کننده با ارزش غذایی بالا نسبت به قند و شکر بیشتر درک کرد. گلوکز مایع همچنین با کاربرد در صنایع داروسازی به عنوان جزء اصلی ساخت قرص ها و نیز تولید چرم ارزش بیشتری پیدا کند.

در مجموع می توان گفت با توجه به نیاز صنایع دارویی و به طور خاص غذایی به عنوان بزرگ ترین متقاضی مواد شیرین کننده ، تولید محصولی با ارزش افزوده بالا از ماده ای ارزان را در کشور مجاب می کند.

تولید گلوکز مایع جهت استفاده در برخی صنایع غذایی و بهداشتی از اهمیت خاصی برخوردار است. گلوکز بزرگ ترین جزء ساختمانی بسیاری از الیگوساریدها به ویژه ساکاروز و بسیاری از گلیکوزیدها را تشکیل می دهد. این قند را می توان بروش تجارتی از هیدرولیز نشاسته ذرت به توسط یک اسید معدنی رقیق تهیه کرد. گلوکز تجاری حاصله ، در حد زیادی در کارخانجات شیرینی و مربا و الکل و کمپوت سازی مورد استفاده واقع می شود. روند تولید این محصول نیز نشان از افزایش مصرف در سطح کشور را دارد ، لذا تولید این محصول پیشنهاد می گردد و در صورت اشباع بازار داخلی صادرات آن برای صادرکننده منافعی در بر خواهد داشت از جمله استفاده از تسهیلات صادرات غیر نفتی و دریا کشور نفت جوایز صادراتی و...

ویژگی ها و مشخصات فنی محصول :

گلوکز مایع باید بدون بو ، شفاف و بی رنگ دارای ماده خشک تام حداقل 70% - PH  0.5- 5+ بریکس 85- 80-  خاکستر سولفاته حداکثر 1% ماده خشک - انیدریدسولفورو حداکثر 40 میلی گرم در کیلوگرم - مس حداکثر 5 میلی گرم در کیلوگرم - ارسنیک حداکثر یک میلی گرم در کیلوگرم و سرب حداکثر 2 میلی گرم در کیلوگرم است. حداکثر شکست نور آن باید 11% باشد رطوبت حداکثر 20% - 48 - 42 درصد ماده قندی در هراکی والان.

طبقه بندی محصول :

  • بسته به این که چه مقدار از نشاسته تبدیل به گلوکز می گردد دارای اندیس های مختلف می باشد.
  • گلوکز معمولی (اندیس 47 - 40)
  • گلوکز (بالاتر از 47)
  • گلوکز (کمتر از 40)

رنگ گلوکز تولید شده بر حسب نوع نشاسته به کار رفته می تواند بی رنگ تا حداکثر زرد روشن شفاف ولی (بدون کدری) نوسان نماید.

گلوکز دارای فرمول C6H12O6 بوده و جسم جامد سفید رنگی است که شیرینی آن قدری کمتر از ساکاروز می باشد.

بسته بندی گلوکز مایع در بشکه های 200 کیلویی می باشد. ماده اولیه ای چون اسید کلریدریک در گالن 20 لیتری کربنات سدیم در کیسه های 50 کیلویی و نشاسته در کیسه های 25 کیلویی یا 50 کیلویی خاک پرلیت در کیسه های kg 25 ، و کربن اکتیو در کیسه های kg 25 می باشد.

استاندارد ملی گلوکز مایع به شماره 621 تدوین گردیده است.

شماره تعرفه گمرکی گلوکز مایع 1702/40 با حقوق ورودی 30 می باشد.

در ضمن ورود گلوکز مایع بلامانع می باشد.

 کالاهای قابل جانشینی گلوکز مایع در فرمولاسیون تولید شکلات ، بیسکویت ، آدامس ، تافی ، نوشابه به کار می رود و در واقع کالای واسطه ای به شمار می آید. کالای رقیب آن شکر می باشد. ولی با توجه به خصوصیات ویژه ای که گلوکز در بعضی فرآیندها ایجاد می کند (مثلا کمک به بهبود رنگ در بیسکویت ، نوشابه و...) و با توجه به قیمت پائین تر آن کاربرد وسیعی در صنایع غذایی دارد ، و می تواند در بسیاری موارد جایگزین شکر گردد.


ویژگی های فرایند و نکات فنی و شرایط عملیاتی : 


به طور کلی 4 روش برای تولید این محصول وجود دارد :

الف : هیدرولیز اسیدی

ب : اسید - آنزیم

پ : روش آنزیم - آنزیم

ت : ایزومریزاسیون فروکتوز

تولید نشاسته خوراکی و صنعتی جهت استفاده در برخی صنایع غذایی و بهداشتی از اهمیت خاصی برخوردار است. نشاسته برای تولید چسب و کاغذ و برای آهار زدن برخی پارچه ها استفاده می شود و تولید آن طیف وسیعی از تولید فرآورده های مختلف را تشکیل می دهد همچنین گلوکز بزرگ ترین جزء ساختمانی بسیاری از الیگوساریدها به ویژه ساکاروز و بسیاری از گلیکوزیدها را تشکیل می دهد.

 این قند را می توان بروش تجارتی از هیدرولیز نشاسته ذرت به توسط یک اسید معدنی رقیق تهیه کرد. گلوکز تجاری حاصله ، در حد زیادی در کارخانجات شیرینی و مربا و الکل و کمپوت سازی مورد استفاده واقع می شود.

روش مورد نظر این طرح روش هیدرولیز اسیدی می باشد.


اطلاعات فنی کارخانه تولید گلوکز مایع !


میزان مواد اولیه مورد نیاز جهت اجرای طرح توجیهی تولید گلوکز مایع با ظرفیت 2000 تن در سال :

  • نشاسته : Kg 2181600 در سال
  • اسید کلریدریک : Kg 15196 در سال
  • کربنات سدیم : Kg 4527 در سال
  • خاک پرلیت : Kg 32562 در سال
  • کربن اکتیو : Kg 9769 در سال
  • پارچه فیلتر : m 910 در سال
  • بشکه : 1206 عدد در سال

ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز جهت اجرای طرح توجیهی تولید گلوکز مایع با ظرفیت 2000 تن در سال :


  • کنتور 2 * 1* 7 متر : 1 عدد
  • سیکلون خلا قطر Cm 70 ارتفاع Cm 230 : 1 عدد
  • اواپراتور عرض 120 ، طول 7 ، ارتفاع 1.5 : 1 عدد
  • فیلتر پرس عرض 80 ، طول 200 ، ارتفاع 120 : 1 عدد
  • دستگاه واکیوم طول 300 ، قطر 150 سانتی متر : 1 عدد
  • مخازن استیل قطر 150 ، ارتفاع 150 : 1 عدد
  • تابلو برق : 2 عدد
  • پمپ لوله و اتصالات استیل خط تولید : 1 عدد

پرسنل مورد نیاز جهت اجرای طرح توجیهی تولید گلوکز مایع با ظرفیت 2000 تن در سال :


  • مدیر تولید : 1 نفر ، (مهندس صنایع غذایی)
  • مسئول فنی و کنترل کیفی : 2 نفر ، (صنایع غذایی)
  • تکنسین آزمایشگاه : 2 نفر ، (فوق دیپلم آزمایشگاه)
  • سرکارگر و مسئول فرمواسیون : 1 نفر ، (فوق دیپلم)
  • بهداشت و حفاظت ایمنی کار : 1 نفر ، (لیسانس بهداشت حرفه ای)
  • مهندس تاسیسات و برق : 1 نفر ، (مهندس در رشته مربوطه)
  • کارگر ماهر و نیمه ماهر : 20 نفر ، (دیپلم)
  • انباردار : 2 نفر ، (فوق دیپلم)

کارکنان بخش اداری و خدماتی :

  • مدیر عامل : 1 نفر ، (فوق لیسانس مدیریت)
  • حسابدار : 1 نفر ، (لیسانس حسابداری)
  • کارمند امور مالی و اداری و مسئول خرید : 2 نفر ، (دیپلم)
  • راننده : 2 نفر ، (فوق دیپلم)
  • پرسنل حراست و خدماتی : 2 نفر ، (با سواد)

میزان تأمین ، آب ، برق ، سوخت ، امکانات مخابراتی و ارتباطی : 


  • آب مصرفی : 60000 متر مکعب
  • برق مصرفی : 30000 کیلووات
  • گاز طبیعی : 198000 متر مکعب
  • تلفن : 2 خط

مستحدثات مورد نیاز جهت اجرای طرح توجیهی تولید گلوکز مایع با ظرفیت 2000 تن در سال :

  • زمین 5000 متر مربع
  • سالن تولید : 1793 متر مربع
  • انبار ها : 1100 متر مربع
  • ساختمان اداری و رفاهی : 150 متر مربع
  • اتاق برق و بویلر و تعمیرات : 80 متر مربع

تأسیسات مورد نیاز جهت اجرای طرح توجیهی تولید گلوکز مایع با ظرفیت 2000 تن در سال :

  • انشعاب برق
  • انشعاب آب 2 اینچ از شبکه و سیستم آبرسانی
  • دیگ بخار به ظرفیت 5 تن در ساعت و فشار 6 تا 8 بار
  • سیستم تهویه
  • دیگ فولادی آب گرم و مشعل و مبدل حرارتی و مخزن کونلدار
  • وسایل سرمایش و گرمایش شامل 10 عدد کولر دو تیکه
  • سیستم اطفای حریق هشدار دهنده و کپسول های سیار
  • سیستم فاضلاب و پمپ آن

دانلود فایل آرشیوی طرح توجیهی تولید گلوکز مایع