جهت تهیه طرح توجیهی تولید ناطرح توجیهی تولید نان صنعتی (نان حجیم و فانتزی) سال 1402 (word+pdf)ن صنعتی (نان حجیم و فانتزی) سال 1402 با برآورد هزینه و درآمد و سود و با گزارش کامفار با ما تماس بگیرید . ضمنا جهت مطالعه در باره صفر تا صد تولید نان صنعتی (نان حجیم و فانتزی)  و دانلود طرح تیپ تولید نان صنعتی (نان حجیم و فانتزی) روی لینک آخر صفحه کلیک نمایید.


در طرح توجیهی تولید نان صنعتی (نان حجیم و فانتزی) چه می خوانیم ؟


در طرح توجیهی تولید نان صنعتی و نان حجیم می خوانید که ، نان ها در اندازه ها و نوع های مختلف تهیه می شوند . نوع هر نان بستگی به اندازه و نوع مواد اولیه نان دارد .

در هر سال 30 درصد از نان های تولید شده به علت کیفیت بد آن ها دور ریخته می شوند . برای جلوگیری از دور ریخته شدن نان ، ایجاد واحد های باکیفیت برای تولید نان حجیم لازم می باشد . یکی از مزایای نان های حجیم این است که این نوع نان ها دور ریز ندارند .

یکی از عوامل موثر برای جلوگیری از بیات شدن نان بسته بندی مناسب آن می باشد . همانطور که در طرح توجیهی نان صنعتی و نان حجیم ذکر شده است ، برای تولید نان باکیفیت نیاز به اطلاعات دقیق و کامل درباره آرد ، فرایند تولید خمیر ، عمل آوری خمیر و سیستم پخت می باشد .

با کاهش ضایعات نان ها به سمت خودکفایی حرکت کرده و در مصرف گندم صرفه جویی خواهد شد ، به دنبال آن نیز از خروج ارز از کشور جلوگیری خواهد شد .

محصول مورد بررسی در طرح توجیهی نان صنعتی و نان حجیم و فانتزی باید دارای 6 درصد مواد پروتئینی ، 5 درصد الیاف خام ، 3 درصد چربی ، 5/2 درصد خاکستر محلول در اسید و از نظر ph ، 5 الی 2/6 می باشد . شما می توانید با دانلود و مطالعه طرح توجیهی نان صنعتی و نان حجیم اطلاعات موردنیاز خود را استخراج نمایید .

از آنجا که قيمت انواع نان فانتزی و نانهای صنعتی و حجیم در کشورهای مختلف جهان بسته به ميزان عرضه و تقاضا، سطح تکنولوژيهای بکار رفته در تهيه محصول، قيمت مواد اوليه و... بسيار متفاوت است و اين آمار نيز بوسيله مراجع رسمی بين المللی جمع آوری نشده، لذا به نظر ميرسد ارائه قيمت جهانی گندم به عنوان ماده اوليه پايه در تهيه نان مفيد باشد.

بر اساس آمار منتشر شده توسط سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO) در سال 2005 ميلادی، قيمت هر تن گندم 98/155 دلار بوده است. اين ارزيابی توسط FAO بر اساس قيمتهای جهانی در فاصله زمانی  2001-1999 صورت گرفته است.


معرفی ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی نان های صنعتی و حجیم !


  • PH : 5 الی 2/6                                                             
  • چربی : حداکثر 3 درصد وزنی براساس خشک               
  • خاکستر محلول در اسید : حداکثر 5/2 درصد وزنی براساس خشک
  • خاکستر غیرمحلول در اسید : حداکثر 1/0 درصد وزنی براساس خشک
  • مواد پروتئینی : حداکثر 6 درصد وزنی براساس خشک   
  • فیبر (الیاف خام) : حداکثر 5 درصد وزنی براساس خشک              
  • رطوبت : حداکثر 39 درصد وزنی براساس خشک                

ویژگیهای فیزیکی نان های صنعتی و حجیم به قرار زیر میباشند :


  • نان آماده ی مصرف باید عاری از آلودگی ظاهری میکروبی و قارچی بیماری زا، تکه های آرد و یـا نمـک و سایر اجزاء خارجی باشد.
  • سطح خارجی نان باید عاری از بریدگی غیرطبیعی باشد.
  • رنگ پوسته نان باید یکنواخت و عاری از سوختگی باشد.
  • بافت داخلی نان نباید متصل باشد.
  • بافت داخلی (مغز) نان نباید دارای حالت خمیری باشد. حالت خمیری در اثر بـالا بـودن رطوبـت و خـوب پخته نشدن ایجاد می شود.
  • بافت داخلی (مغز) نان باید دارای حالت اسفنجی باشد.

رفتن به سمت تولید نان های صنعتی ( نان فانتزی و نانهای حجیم) = کاهش ضایعات آرد و نان : 


نان و محصولات آردی مهمترين منبع غذايي در تغذيه مردم ايران و تامين کننده قسمت عمده کالری، پروتئين و ويتامينهای گروه B  بوده و از نظر مواد معدنی نيز دارای اهميت ويژه ای ميباشد. به طور کلی، نان به عنوان يکی از اقلام پايه و اساسی در رژيم غذايي مردم است. مصرف سرانه نان در ایران    164-139 کیلوگرم گزارش شده است. میانگین مصرف سرانه نان در کشورهای اتحادیه اروپا 68 کیلوگرم است که در مقایسه با کشور ما تفاوت چشمگیری دیده می شود. البته بخش زیادی از این نان در کشور ما ضایع می شود.

بر اساس سند ملی توسعه فرابخشی در بخش امنيت غذا و تغذيه برنامه چهارم توسعه، برای سبد غذايي مطلوب، ميزان بهينه مصرف نان 320 گرم در روز (معادل 8/116 کيلوگرم در سال) تخمين زده شده است.

بيشتر نانهایي که در کشور ما توليد و مصرف ميشوند به شکل مسطح و نازک هستند. علت اين امر در درجه اول ذائقه و عادات غذايي مردم است و در درجه دوم نبودن برنامه ريزی مدون و اصولی برای تغيير ساختاری در اين مورد. از اين رو حدود 30 درصد نان توليد شده به دليل کيفيت نامطلوب به ضايعات تبديل ميشود. البته طی چند سال اخير شاهد تغيير عادات غذايي مردم و تمايل بيشتر به استفاده از غذاهای آماده و   fast food  بوده ايم. از اينرو تمايل به استفاده از نانهای فانتزی نيز رو به افزايش است. اما اين فقط بخشی از مصرف نان در سبد غذايي مردم است.

در چند سال اخير مصرف نان به دلائل متعدد از جمله بالا رفتن هزينه ساير مواد غذايي افزايش قابل ملاحظه ای يافته است. بديهی است جهت رفع نيازهای اساسی تغذيه ای مردم بويژه اقشار کم درآمد بايد از روشهای بهينه توليد و عرضه استفاده گردد. يکی از اين راهها تهيه نانهايي با قابليت ماندگاری طولانی تر با حداقل ضايعات و حتی الامکان غنی شده با پروتئين، املاح و ويتامين ها است. لذا بايد از يک سو با ارائه تعريف علمی و شناساندن نان خوب به مردم و آشنا ساختن افراد جامعه با ايرادات وارد بر نانهای سنتی زمينه را برای استفاده بيشتر از نانهای حجيم در جامعه فراهم شود و از سوی ديگر توليد نان به شکل صنعتی و مدرن تغيير کند.


مواد اولیه اشاره شده در طرح توجیهی نان صنعتی و نان حجیم و نان فانتزی در ذیل آمده است :


  • آب
  • نمک
  • آرد
  • روغن
  • شکر
  • مایه مخمر
  • تخم مرغ
  • افزودنی ها
  • پلاستیک بسته بندی

ماشین آلات اشاره شده در طرح توجیهی نان صنعتی و نان حجیم و نان فانتزی در ذیل آمده است :


  • خط تمام اتوماتیک
  • فر پرتابل
  • فر طبقه ای
  • خمیرهمزن
  • فر گردان
  • تقسیم کن
  • گرد کن
  • میز کار با رویه استیل
  • رول کن
  • تخمیر نهایی
  • تخمیر ثانویه
  • تغار خمیر

تاسیساتی که برای پیاده سازی و اجرای طرح توجیهی نان صنعتی و نان حجیم و نان فانتزی مورد نیاز است ، عبارتند از :

  • تاسیسات برق
  • تاسیسات آب
  • تاسیسات سوخت
  • تاسیسات گرمایش
  • تعمیرگاه

نيروی انسانی لازم به منظور اجرای این طرح توجیهی نان صنعتی و نان حجیم شامل موارد زیر است :

  • مدیر عامل
  • کارمند اداری
  • تکنسین فنی
  • کارمند مالی
  • مسئول تدارکات
  • تکنسین خط تولید
  • کارگر ماهر خط تولید
  • کارگر ساده خط تولید
  • کارگر آزمایشگاه
  • کارگر ماهر انبار مواد اولیه
  • کارگر ماهر انبار محصول
  • نگهبان
  • سرایدار
  • آبدارچی
  • کارگر خدماتی

دانلود فایل آرشیوی طرح توجیهی تولید نان صنعتی (نان حجیم و فانتزی)