طرح توجیهی تولید آبلیمو سال 1402 (word+pdf)

جهت تهیه طرح توجیهی تولید آبلیمو سال 1402 با برآورد هزینه و درآمد و سود و با گزارش کامفار با ما تماس بگیرید . ضمنا جهت مطالعه در باره صفر تا صد تولید آبلیمو و دانلود طرح تیپ تولید آبلیمو روی لینک آخر صفحه کلیک نمایید.


آبلیمو چیست و چه ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی دارد !


آبلیمو یک چاشنی بسیار معروف و پرطرفدار است که از لیموی تازه تهیه می‌شود. آبلیمو دارای ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی زیر است:

  • طعم ترش و تلخ: از آنجایی که آبلیمو از لیموترش تهیه می‌شود، طعم این نوشیدنی ترش و تلخ است.
  • pH پایین: معمولاً pH آبلیمو بین 2.2 تا 2.4 است که به علت حضور اسید سیتریک در آن است.
  • محتوای قند: آبلیمو حاوی مقادیر قابل توجهی از قند است که معمولاً بین 8 تا 12 درصد است.
  • محتوای کالری: هر 100 میلی‌لیتر آبلیمو حدود 40 تا 50 کیلوکالری دارد.
  • رنگ: آبلیمو به طور معمول رنگ شفاف تا کمی زرد دارد.
  • محتوای ویتامین C: لیموترش، ماده اصلی تهیه آبلیمو، دارای مقدار قابل توجهی از ویتامین C است که به سلامتی بدن کمک می‌کند.
  • محتوای مواد معدنی: آبلیمو شامل مقادیر مختلفی از مواد معدنی مانند پتاسیم، کلسیم و منیزیم است که برای سلامتی بدن حائز اهمیت هستند.
  • خواص ضد التهابی و ضد افسردگی: برخی تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف آبلیمو می‌تواند به عنوان یک داروی طبیعی با خواص ضد التهابی و ضد افسردگی عمل کند.

فرایند تولید آبلیمو طبیعی در کارخانه چیست !


فرایند تولید آبلیمو در کارخانه‌ های بزرگ عموماً شامل مراحل زیر است:

  1. جمع‌آوری لیموترش: لیموترش‌ها از باغ‌های مختلف جمع‌آوری می‌شوند و به کارخانه منتقل می‌شوند.
  2. شستشو و جداسازی: لیموترش‌ها با آب شستشو داده می‌شوند و سپس برای جداسازی دانه‌های لیموترش از محلول استفاده می‌شود.
  3. استخراج آبلیمو: محلول دانه‌های لیموترش به یک دستگاه استخراج برای جداسازی آبلیمو از محلول منتقل می‌شود. در این دستگاه، محلول به وسیله بخار گرم و فشار بالا تقطیر می‌شود تا آبلیمو به دست آید.
  4. اضافه کردن آب: پس از جداسازی آبلیمو، آن را با آب تمیز مخلوط می‌کنند تا غلظت مطلوب برای آبلیمو به دست آید.
  5. تصفیه و بسته‌بندی: آبلیمو تصفیه می‌شود تا از ذرات معلق و دیگر آلودگی‌ها پاک شود. سپس، آن را در ظروف شیشه‌ای یا بطری‌های PET بسته‌بندی می‌کنند.

در کارخانه‌های بزرگ، فرایند تولید آبلیمو تحت نظارت کامل کارشناسان بوده و از تجهیزات مدرن و استاندارد استفاده می‌شود. همچنین، مقادیر مشخصی از مواد شیمیایی، نگهدارنده و رنگ اضافه می‌شود تا طعم و رنگ مطلوب در آبلیمو به دست آید.


آبلیمو سرشار از خواص درمانی!


آبلیمو ترش و اسانس آن براي بدن، ذهن و روح بسیار مفید است .اسانس لیمو به واسطه انرژي زا بودن آن مشهور است .در کشور ژاپن به واسطه اثرات شاداب کننده و فرح بخش این اسانس، آن را به هنگام کارکردن کارمندان در فضا منتشر میکنند .همچنین میتوان از چند قطره از اسانس لیمو به عنوان بخور استفاده کرد، یا مقداري ازآن را در وان حمام ریخت .این کار باعث سرحال شدن کلیه اعضا بدن میشود. البته نباید هرگر اسانس لیمو را بدون رقیق کردن برروي پوست بکار برد زیرا باعث بروز مشکلات پوستی میشود .

درخشان کننده چشمها :

سعی کنید در نوشیدنی هایتان از آبلیمو استفاده کنید .فرضا" هر روز صبح یک عدد لیمو را با مقداري آب گرم میل کنید .نوشیدن این مایع به جاي نوشیدن چاي باعث میشود شما بدن سالمتري داشته باشید .همچنین در اثر نوشیدن مایعات حاوي آبلیمو، چشمهاي شما درخشانتر شده و پوستی سرحال تر از قبل خواهید داشت. در صورت تمایل براي بهتر کردن طعم آن میتوانید از شکر یا عسل استفاده کنید . 

تسکین دهنده گلودرد :

لیمو داراي اثرات ضد عفونی کننده و قابض است و بدین جهت میتوان از آن براي درمان گلودرد استفاده نمود. با توجه به مقدار بسیار زیاد ویتامین "ث" موجود در لیمو، مصرف آن باعث افزایش مقاومت سیستم ایمنی بدن میشود. براي فرد مبتلا به آنفلونزا و سرماخوردگی مصرف مخلوطی از آبلیمو تازه با عسل در یک لیوان آب گرم بسیار مفید است . 

نیرو بخش و تب بر :

مصرف آبلیمو باعث کاهش تب در افراد بیمار میشود. به عنوان مثال اگر چند قطره از اسانس لیمو یا مقداري آبلیمورا به آب سرد اضافه کنید، سپس با استفاده از یک دستمال آن را روي پیشانی تب دار قرار دهید، این کار باعث کاهش تب وتقویت نیروي بدن خواهد شد. ذکر این نکته ضروري است که قبل از قرار گرفتن در مقابل نور آفتاب باید از قرار دادن اسانس لیمو به صورت مستقیم برروي پوست خودداري شودزیرا ممکن است باعث بروز حساسیتهاي پوستی گردد . 

تسکین دهنده درد :

لیمو باعث تسکین سردردهاي معمولی و سردردهاي میگرنی میشود. براي این منظور میتوان 5 قطره اسانس لیمو را در25 میلی لیتر از یک روغن حامل مناسب (مانند روغن بادام) مخلوط کرد و آنرا با استفاده از یک دستمال کتانی برروي ناحیه مبتلا به درد ماساژ داد . 

پاك کننده پوست :

اگر پوست شما چرب است میتوانید آنرا با لیمو که یک ماده قابض است تمیز کنید. به این ترتیب که یک قاشق چاي خوري آبلیمو را در دو فنجان آب مقطر بریزید و با یک پنبه تمیز صورت خود را با آن پاك کنید. این کار باعث کاهش چربی پوست میشود و از پدید آمدن جوشهاي صورت جلوگیري میکند.

در صورت استفاده از این لوسیون براي جلوگیري از رشد باکتریها بهتر است هرروز یک محلول تازه درست کنید. مصرف این محلول باعث خشک شدن پوست میشود و براي پوستهاي چرب بسیار مفید است. اما در صورت داشتن پوست خشک از مصرف آن خودداري کنید . 

ضد شوره و بر طرف کننده خارش پوست سر :

آب لیمو براي پوست سر بسیار مفید است و شوره سر را کاهش میدهد. عصاره حاصل از آبگیري یک لیموي تازه را حدود 10 دقیقه برروي پوست سر مالش دهیدو سپس آن را با آب به طور کامل بشوئید .همچنین آب لیمو میتواند به عنوان یک تقویت کننده مو وضد خارش، به صورت ماساژ برروي پوست سر استفاده شود .

ضد سرماخوردگی :

آب لیمو یک ضد ویروس عالی میباشد و همچنین مصرف آن براي سرماخوردگی شدید بسیار مفید است .بدین منظور یک عدد لیمو را با مقداري نمک میل کنید .در صورت تمایل میتوان عصاره گرفته شده را در آب رقیق کرد و سپس مصرف نمود . 


تازه هاي کشف شده در دنیا درباره خواص آبلیمو 

  • محققین مرکز تحقیقات غذایی آمریکا موفق به کشف ویتامینی در آبلیمو شده اند که در درمان ناراحتی هاي عصبی ،فلج اطفال ،عرق النسا و ذات الریه و سرطان بسیار مفید است . 
  • محققین به تازگی از اسانسهاي روغنی لیمو ترش و مرکبات (از ترکیبات دي لیمونن)و ترکیب گاز کربنیک نوعی پلاستیک طبیعی ساخته اند که برگشت پذیر به طبیعت بوده و مانند پلاستیکهاي موجود موجب آلودگی محیط زیست نمیگردد. 
  • نوعی ویتامین در آبلیمو بنام ویتامین پ موجود بوده که یکی از ضد عفونی کننده هاي طبیعیقوي در دنیا بوده و در درمان امراض قلبی بخصوص سکته هاي قلبی و مغزي موثر است. 
  • بنظر میرسد آبلیمو و اسانسهاي روغنی موجود در آن در درمان شوره سر و امراض پوستی بسیار موثرند. 
  • اسانسهاي روغنی آبلیمو به عنوان ترکیبات امولسیفایر در صنایع غذایی و نظامی قابل استفاده اند. 
  • از ویتامین پ موجود در آبلیمو طبیعی به عنوان نگهدارنده ویتامین ث میتوان استفاده کرد
  • ویتامین C بسیار ناپایدار بوده و به سرعت اکسیده میشود که ویتامین پ از این عمل جلوگیري می کند.

حال با توجه به خواص و ارزشهاي غذایی فراوانی که در این مقوله نمی گنجد می بینید که آبلیمو باید به عنوان یک ماده غذایی اصلی مورد توجه خا نوارها قرار گیرد و در سبد غذایی روزانه آنها قرار گیرد. 

البته فراموش نشود که تمامی این خواص در آبلیموي طبیعی آتا موجود بوده و این شرکت در تحقّق این هدف و رسالتی که بر دوش دارد تا جایی که امکان داشته سعی و تلاش داشته حال دیگر انتخاب با خود شماست . 


دانلود فایل آرشیوی طرح توجیهی تولید آبلیمو